Europart stofzuigerzakken : Tweede zak halve prijs !!!!

Europart, G. Keep : Uw stofzuigerspecialist.

Bij de enige echte stofzuigerspecialist in Hardenberg, vindt u naast de allernieuwste stofzuigers een verrassend ruim assortiment aan stofzuigerzakken, -filters, -stangen, -zuigmonden en meer!

Er zijn veel verschillende stofzuigers te koop. De samenstelling van uw huishouden bepaalt in sterke mate wat u nodig heeft. Daarnaast is het onder andere afhankelijk van de soort vloerbedekking dat u heeft, en van de aanwezigheid van huisdieren.

Europart, onderspecialist G. Keep, zet de belangrijkste aandachtpunten op een rij.... 

Zuigkracht
Bij de aanschaf van een stofzuiger is het van belang te bepalen hoeveel zuigkracht u nodig heeft. Bij een groot gezin ontstaat meestal meer stof dan bij ťťn- of tweepersoons huishoudens. Als u huisdieren heeft, ontstaat er nog sneller stof en blijven er haren liggen. De soort vloer die u heeft, een gladde vloer of vloerbedekking, is ook zeer bepalend. In de meeste stofzuigers wordt stof opgevangen in een papieren stofzuigerzak, de zuigkracht neemt meestal af naarmate de stofzak voller wordt. Bij stofzuigers met een reservoir (geen zakken) blijft de zuigkracht gelijk.
Stofopvang
Wat de stofopvang van een stofzuiger betreft kunt u tegenwoordig kiezen uit twee mogelijkheden, te weten: de bekende stofzuigerzakken of een stofreservoir. In de meeste stofzuigers wordt stof opgevangen in een papieren stofzuigerzak, de zuigkracht neemt meestal af naarmate de stofzak voller wordt. Met stofzuigerzakken moet u goed opletten dat u in de winkel het juiste formaat koopt. Bovendien vindt niet iedereen het even makkelijk om zo'n zak te vervangen. Bij stofzuigers met een reservoir (geen zakken) blijft de zuigkracht gelijk. Een stofreservoir is afneembaar, zodat u het op elk gewenst moment kunt legen. Daarnaast kunt u het uitspoelen met een sopje, dus luchtjes ontstaan minder snel. Bij een stofreservoir is het wel vaak zo dat u het vuil kunt zien omdat het reservoir doorzichtig is. U moet het immers weten wanneer het reservoir vol is. De zichtbaarheid van het vuil zou misschien als onsmakelijk kunnen worden ervaren. Vaak legen is dan natuurlijk een oplossing. Stofzuigers met een stofreservoir behoren nu nog tot de wat nieuwere modellen en zijn mede daarom wat duurder in aanschaf.
 
Zuigkrachtregeling
De zuigkracht kan op diverse manieren geregeld worden, te weten automatisch, electronisch of mechanisch. Heeft u gladde vloerbedekking zoals laminaat, zeil, of plavuizen en heeft u ook tapijt dan is het handig als u een stofzuiger met elektronische zuigkrachtregeling heeft. U past de zuigkracht dan makkelijk aan door middel van een schuif of draaiknop op de stofzuiger. Een stofzuiger met een mechanische zuigkracht regeling past u aan met een schuif in de stofzuigerbuis. Een voetschakelaar voor de zuigkrachtregeling voorkomt onnodig bukken.
 
Vermogen
Het vermogen geeft de zuigkracht van de stofzuiger in Watt aan.

Buissysteem
Zuigbuizen zijn er in verschillende soorten. Een telescopische buis is in hoogte verstelbaar, en dus handig aan te passen aan uw lengte. Met de S-vormige zuigbuis kunt u, zonder te bukken, makkelijk onder lage meubelstukken zuigen. Met een parkeerstand is de zuigbuis voor korte tijd vast te klemmen aan de stofzuiger, soms voorzien van automatische uitschakeling, en met de opbergklem handig weg te zetten.
 

Filters
Voor mensen met een allergie of cara (longaandoeningen zoals bronchitis of astma) is het goed te weten dat de kwaliteit van de stofzuigerfilters steeds wordt verbeterd, zodat in de uitgeblazen lucht steeds minder stofdeeltjes en bacteriŽn voorkomen.

Zo is er bijvoorbeeld de S-klasse filter. Dit filter is voorzien van 2 filtervliesjes die fijne stofdeeltjes uit de lucht filteren, de uitgeblazen lucht is vrij van zelfs de allerkleinste stofdeeltjes. Mensen met allergieŽn kunnen met een S-klasse-filter opgelucht ademhalen.

Een tweede speciaal soort filter voor mensen met allergieŽn en cara, is het H.E.P.A. filter. H.E.P.A. staat voor High Efficiency Particulate Air. Dit is ťťn van de beste filters die verkrijgbaar zijn, het filtert microscopische kleine stofdeeltjes uit de lucht en vangt deze op.

In de stofcassette kunnen tijdens het zuigen hinderlijke luchtjes ontstaan. Een laagje actieve koolstof in de filtercassette kan dit voorkomen. Door zo'n laagje worden alle geurtjes volledig geabsorbeerd.

Bij huishoudens met huisdieren zijn nare luchtjes vaak een probleem, een clean-stream of air-clean filter met een actief koolstoffilter zorgt ervoor dat dergelijke luchtjes niet ontsnappen. De micro-filter is een elektrisch geladen vlies dat het stof vasthoudt in de filterruimte, zo wordt de motorruimte niet vervuild en ontstaan er geen onaangename geurtjes.Diversen
Er zijn stofzuigers in verschillende grootten en met verschillende gewichten. Dit kan belangrijk zijn voor ouderen en mensen met b.v. rugklachten.
De meest recente ontwikkeling op het gebied van stofzuigen is die van de robotstofzuigers, dit model stofzuiger is voorzien van een sensor en kunt u programmeren om uw huis te reinigen van stof en vuil, terwijl u zelf iets anders gaat doen. Deze stofzuigers zijn oplaadbaar via een oplaadstation. Of robotstofzuigers echt een doorslaand succes zullen worden is nog niet duidelijk, een traditionele stofzuiger is momenteel nog een stuk goedkoper.
Nat- en droogzuigers kunnen als een normale stofzuiger worden gebruikt en ook vloeistoffen opzuigen.
Een stootrand aan de stofzuiger beschermt de meubelen tegen beschadiging.

Laat u in de winkel uitvoerig voorlichten over de diverse mogelijkheden..